BLACKBIRD

★★★★☆☆

Bille Augusts "Stille hjerte" er blevet genindspillet med en stjernestrålende rolleliste. Det er længe siden, at Susan Sarandon har været så velspillende, men rollen som den døende mor, der beslutter sig for at tage sin skæbne i egen hånd har mange interessante facetter. Mange husker sikkert Ghita Nørbys indsats i samme rolle, men Sarandons karakter virker noget mere fysisk frisk, og derfor knap så overbevisende.

Christian Torpe har selv bearbejdet sit originalmanuskript og dets oprindelige nordiske tone er både på godt og ondt gået tabt.

Kate Winslet (der p.t. hitter i HBO-serien "Mare of Easttown") er møgirriterende som den selvretfærdige datter, og som hendes selvoptagede søster begynder Mia Wasikowska også at tirre nervesystemet. Sam Neill tegner derimod et lunt portræt af moderens hårdt prøvede mand.

Instruktøren Roger Michell var sidst aktuel i danske biografer med den fortryllende dokumentarfilm "Te med Damerne", hvori Lady Joan Plowright, Dame Maggie Smith, Dame Judi Dench og Dame Eileen Atkins udvekslede teatererfaringer med både vid og bid. Denne gang får filmen også en snært af teater, og det er dialogerne – ikke billederne, som man vil huske.