HERSELF

★★★★☆☆

Instruktøren Phyllida Lloyd er bedst kendt for Meryl Streep-filmene "Mamma Mia! The Movie" og "Jernladyen". Men hun behøver åbenbart ikke en stjerne af Meryl Streeps format for at lave seværdige film.

Den herhjemme ganske ukendte Clare Dunne yder en bemærkelsesværdig præstation som den unge mor Sandra, der sammen med sine to små døtre forlader sin voldelige mand for at skabe et nyt liv.

Men det er slet ikke så nemt, når barske minder stadig trænger sig på. Problemerne med at co-ordinere diverse jobs, børnepasning og møder med de sociale myndigheder med etableringen af et nyt hjem viser sig også at være en udfordring, når ressourcerne er små.

Alt for mange film om hustruvold fokuserer kun på volden, men Phyllida Lloyd synes i højere grad at lægge vægt på, hvordan man kommer videre.

HERSELF forekommer således aldrig effektjagende, men fortæller en klog og varm historie, om hvordan vi hjælper os selv ved at hjælpe andre.

Ian Lloyd Anderson undgår at gøre ex’en Gary til en karikatur, og Harriet Walter er fremragende som den gamle vrisne dame, som Sandra har passet.
HERSELF ender faktisk blandt de bedste film om en voldsramt kvinde og tilmed fortalt med en relevant dosis "female sensibility".