CAFÉ LIVAS JULECABARET:

ROTTER PÅ LOFTET

★★★★★☆

Hvis man endnu ikke har fået sin julefrokost på plads, så bør man klart overveje et besøg på Café Liva. Her kan man nemlig i conora-sikrede omgivelser nyde en lækker julemenu, og det giver også mulighed for at opleve den årlige julecabaret, som sædvanligvis er af høj standard.

Det gælder også årgang 2020, der kan bryste sig af hele to musikalske kapelmestre på rollelisten samt de garvede men ikke grå revyskuespillere Jacob Morild og Karsten Jansfort.

Samme døgn som ministerrokaden har fundet sted, indgår den i Jacob Morilds obligatoriske juleprædiken, og ingen – uanset partifarve – skal føle sig sikker, når denne pastor er ude med riven. Morild kan også være kær som ordstyreren til et forældremøde om et Lucia-optog med lidt for engagerede forældre, og så morer han som en noget alternativ Jesus overfor Karsten Jansforts pseudo-søde sagsbehandler.

Karsten Janfort er i sit es denne aften, og hvor har man dog savnet ham i revysammenhænge denne sommer. Han får lattertårer til at trille i en kun tilsyneladende familievenlig julesang om stadig mere usædvanlige kaneture. Kostelig er han også som sexfikseret olding i det særdeles underholdende program "Den store bageKNYST".

Hele kvartetten imponerer i et storartet potpourri af julesange tilsat James Bond-musik, for han synes næsten mere ventet end Jesus og julen. Nyligt afdøde Sean Connery får da også lov til at pryde bagvægen og aftenens sidste kærlige hilsen går til Shu-bi-duas Michael Bundesen, som vi ligeledes mistede for nyligt.

Der er med andre ord hjerte i morskaben og hvem kan ikke bruge det i en kold tid? Så lad bare båden gynge lidt og stå til søs med Café Liva – du vil takke dig selv bagefter.

(Michael Søby)