HVEM ER DET DER BANKER?

★★★★☆☆

Selv om man er en lille teatergruppe, kan man godt have store ambitioner og det har Det Olske Orkester.

På Forsøgsstationen i København præsenterer de p.t. tredje og sidste del af deres stort anlagte trilogi "En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering", og efter de anmelderroste "Sukker" og "Salt" får vi nu HVEM ER DET TIL BANKER?

Her møder vi en kvinde, der pludselig vågner og opdager at hendes soveværelse er blevet invaderet af mennesker. Hun er nemlig udvalgt som hovedperson i Det Store Danmarksshow og befinder sig pludselig midt i Afrika på jagt efter en hvid stjerne.

Den politiske satire forekommer sine steder lige lovlig håndfast, men Ditte Laumann står alligevel distancen som centrumsfigur med en usædvanlig blanding af integritet og sårbarhed.

Hun får engageret assistance af Mireia Serra og Angelina Kirchhoff, mens mændene i i forestllingen står svagere – også på manuskriptplan.

Iscenesætter Lotte Faarup har dog fået skabt en livlig og passioneret forestilling – fint understøttet af Jeppe Lawaetz’s brugervenlige scenografi

Alt i alt fremstår HVEM ER DET DER BANKER? som en værdig afrunding af trilogien, og heldigvis er denne samlede teaterbedrift blevet dokumenteret via "Rundt om ilden", en udsøgt bogudgivelse med rigt billedemateriale i forbindelse med premieren.

I "Rundt om Ilden" finder man også aftryk af plakaterne til Det Olske Orkestrets øvrige forestillinger inklusive Reumert-vinderen "Dengang vi blev væk".

(Michael Søby)