FREAKY

★★☆☆☆☆

"Freaky Friday" er navnet på en spinkel komedie fra 1976, hvor de to hovedkarakterer – en mor og en datter – bytter krop. Både Barbara Harris og en ung Jodie Foster blev nomineret til en Golden Globe i ligesom filmens sang ("I’ll Like To Be You For A Day"). Genindspilningen fra 2003 måtte nøjes med en nominering til Jamie Lee Curtis for sin præstation i moderrollen, men heller ikke denne gang udløste det nogle priser.

I FREAKY forsøger instruktøren Christopher Landon at mixe komedie og gys, men sætter sig pladask mellem to stole, idet filmen hverken er særlig sjov eller uhyggelig. Mor-datter forholdet er udskiftet med en offer-bøddel relation – men de vi ikke når at kende nogle af karaktererne for alvor, inden de bytter krop, udnyttes deres kontraster slet ikke tilstrækkeligt.

Vi er Vince Vaughns massemorder taknemmelig for, at han i starten afliver fire af de mest talentfulde medvirkendes karakterer. Men han synes kun at gøre et temmelig træt forsøg på at agere kvinde i en mandekrop. Mest bizar er scenen, hvor hans indre pige skal kysse hendes udkårne den tidligere barnestjerne Uriah Shelton.

Omvendt fremstår Kathryn Newton som en noget fersk frøken til at begynde med, og da hun så pludselig begynder at klæde sig sexy, har man svært ved at tro på, at hun har Vince Vaughns lidet sexede massemorder gemt i sit indre.

Den obligatoriske etniske blanding, der præger rollelisten er da ganske sympatisk som ide, men virker blot mekanisk. Sexuel diversitet og kvinder, der ikke må lade sig dominere af mænd er naturligvis også en del af pakken – men på samme præmisser.
FREAKY er slet ikke så hip og vovet som den gerne vil være, men snarere dum og uappetitlig.