WALLMAN’S DINNERPARTY

★★★★☆☆

Selvom vi lever i en Corono-tid. så kan man altså godt feste hos Wallmans i Cirkusbygningen.

Sikkerheden er i top, og såvel mundbind som spritflasker er synlige i det dejlige teaterrum. Serveringspersonale bærer tilmed beskyttende masker, så man føler sig heldigvis tryg og fri til at nyde den livsglæde, der oser fra scenen.

Blandt aftenens solister glædede man sig over den svenske sangerinde Emilie Larsson, der viser sin stemmepragt i en hyldest til musicalen "The Greatest Show" – ikke mindst i den Golden Globe-belønnede sang "This Is Me".

Mere blandede følelser havde man overfor aftenens konferencieren, den rigeligt campede David Eriksson, der ikke rigtig havde føling med publikum denne aften. En mindre vulgær og mere stilfuld løsning vil klart være at foretrække fremover, selvom man imponeres af hans orale evner med en bordtennisbold. Men svensk og dansk humor er altså langt fra altid ens.

Til gengæld nyder vi gensynet med Oliver Aagaard-Williams, der bl.a. har slået sine folder på Fredericia Teater. Med sin maskuline stemme og sin kække men aldrig sjofle optræden bliver han ubesværet en af publkumsfavoritter, også når han cykler hen over vores hoveder. Vi nyder også den dygtige guitarist Svante Öhberg i showets mest pikante kostume.

De overdådige musikindslag kom i flot scenografisk indpakning med udnyttelse af hele tre filmlærreder, og omfattede både Eurythmics og Queen. Det var dog ofte de mindre larmende og mere musicalprægede indslag, der fungerede bedst – f.eks. fra den seneste filmversion af "A Star Is Born" med Bradley Cooper og Lady Gaga.

Hverken maden eller drikkevarerne kunne man sætte en finger på og den imødekommende servering gjorde ikke oplevelsen ringere.

Både chilien og chokoladen gav smag til den liftlige grønsagssuppe, som man sagtens kunne spist en portion til af. Men så havde der måske ikke været plads til de nordisk inspirerede smagsprøver på tapasfadet?

Hovedretten bestod af et par skiver supermør oksemørbrad med ostegratineret kartoffelkage og en udsøgt sauce bordelaise. Den lille cupcake, der udgjorde desserten, rummede både kokosmousse og rommarineret ananas.

I en tid, hvor både restauranter og teatre må lukke, er det direkte livgivende, at der findes et sted som Wallmans i den magiske cirkusbygning, for vi har mere end nogensinde behov for at kunne feste i trygge omgivelser, og det kan man her.

(Michael Søby)