KLAR, PARAT, START

★★★★☆☆

Alex Byrne var manden, der gav os den eventyrlige teaterfortælling "Tamme tiger findes ikke" om tigertæmmersken Mabels forunderlige liv. Denne gang besøger han Det Lille Teater, hvor han i børnehøjde forener poesi og magi til fryd for børn i aldersgruppen 4 til 10 år.

Scenografen Marie Rosendahl Chemnitz sørger for, at der også rent fysisk er højt til loftet, og Thomas Dinesens smukke melodiske musik skaber den helt rette venlige stemning på Det Lille Teater.

I et legerum samles fire venner og alle har de spændende ting med til rummet. Det sætter gang i fantasien, og sammen får de mod på at prøve noget nyt. Men hvad mon der gemmer sig bag dørene ned til kælderen?

De fire medvirkende har alle fin kontakt med publikum. Jakob Højlev Jørgensen er skæg som den mest pivede af børnene, mens Rikke Bilde har en afgrund af skuffelse i sit blik hver gang hun er den sidste, der bliver talt i gruppen.

KLAR, PARAT, START formår at favne sine karakterer med omsorg, og der bliver også passet godt på publikum i denne corona. Faktisk har man sjældent følt sig så tryg som på den lille bænk i Det Lille Teater.

(Michael Søby)