MENSTRUP REVYEN 2020

★★★★☆☆

Næstved Garden markerede på festligste vis, at også 2020 er revyår i Menstrup. På Hotel Menstrup Kro satte man alt ind på, at gæsterne skulle have en god og tryg premiere, og undertitlen "Ren Revy" afspejlede sig også i en række af numrene.

Man følte sig da også i gode hænder hele aftenen, og det høflige personale sørgede for, at den udsøgte 3-retters menu, de velvalgte vine samt kaffe med hjemmelavet kransekage blev serveret med elegance.

Et veloplagt åbningsnummer til tonerne af "Love Is In The Air" slog den gode stemning an, og et absurd corona-præget boksenummer udløste aftenens første latterbrøl – godt hjulpet af nogle grotesk morsomme parykker.

Ann Hjort måtte slås med ordene i en opdatering af den gamle raket-vise, men der var ingen slinger i valsen, da hun skulle overfuse en stadig mere perpleks Jens Hauvgaard Jepsen om konsekvenserne af at smide en bananskræl. Bedst fremstod hun dog som freelance-sangerinden, der specialiserede sig i gamle protestsange, som Rasmus Krogsgaard på morsom vis havde givet nye tidstypiske tekster.

Revyfatter Jesper Søgaard havde fået en fin lille vise af Vicki Berlin, og som den lidt for ihærdige livsnyder viste han flere finesser end vi vanligt ser i revysammenhænge. Men han er også ubetalelig i det ret vilde Disney-potpourri, der lukker 1. akt – ikke mindst i sangene fra "Løvernes konge."

Ny på holdet er debutanten Mette Ladekarl, der i det store og hele slipper godt fra sine krævende sangnumre. Hendes forsøg på at parodiere miljøaktivisten Greta Thunberg falder dog helt til jorden, men det går heldigvis bedre med at illudere som Mette Frederiksen.

Revyens største gevinst er og bliver Thomas Mørk, og sammen med en ligeledes veloplagt Jesper Søgaard har han 2. akts ubetinget bedste indslag, "Sølvbryllupsklar", der gradvist demaskerer et ægteskabeligt forlis i en meget vittig duet.

Trekløveret Peter Ravn, Josef Aarskov og Christian Dahlberg bidrager til, at Menstrup Revyen 2020 også rent musikalsk er en fornøjelse.

Hvor er det flot, at iscenesætter Nikolaj Tarp har fået en revy på dette niveau op og stå i disse for teaterbranchen så vanskelige tider. Og trods en noget ujævn 2. akt., vil Menstrup Revyen årgang 2020 blive husket med en særlig varme og taknemmelighed.

(Michael Søby)