SUMMERLAND

★★★★☆

Gemma Arterton er tilsyneladende kørt i stilling til at være sin generations Kate Winslet, men talentet har endnu ikke været helt overbevisende. I SUMMERLAND har hun sin hidtil bedste rolle og hun kvitterer med da også med sin hidtil bedste præstation.

Gemma Arterton har da også tidligere arbejdet sammen med filmens instruktør Jessica Swale tidligere i teaterforestillingen “Nell Gwynn” i lighed med Gugu Mbatha-Raw (“Belle”), der også spiller en markant rolle i SUMMERLAND

Lucas Bond illuderer som drengen Frank, der kommer i pleje hos forfatterinden Alice i en lille landsby – langt fra London blitz. Hans åbne sind og venlige væsen smelter snart den lidet børnevenlige forfatterindes hjerte. Men modgang og misforståelser får snart tårerne til at trille, indtil skæbnen indhente Alice og sikrer filmen en lykkelig slutning.

En vis hektisk stemning indfinder sig mod slutningen, og melodramaet lurer i overfladen. Men vi hænger på – ikke mindst på grund af en trio af blændende skuespilveteraner i småroller: Penelope Wilton (74), Tom Courtenay (83) og Siân Phillips (87) låner tiltrængt klasse til en lidt kulørt historie, der ikke desto mindre bevæger.