BAKKENS HVILE 2020

★★★★☆☆

Med Susanne Breuning som iscenesætter oplever Bakkens Hvile også i år en vis fornyelse. Frække Lone (Jensen) står desværre ikke på scenen denne aften, og det er trist, men hendes fire gæve kolleger gør deres for at udfylde pladsen, og selvom 2. akt forekomme mere ujævn end normalt, så hygger man sig gevaldigt hos de barmfagre syngepiger.

Dot Wessman fører an og er ikke bleg for at stikke lidt til Dansk Folkepartis nye næstformand undervejs. Hun har også et prægtigt nummer, der adresserer savnet af årets revyer – i særdeleshed Cirkusrevyen. Teksten er da også af den legendariske revymand Leif Maibom, så intet under at kærligheden til revygenren føles ægte.

Især Ann Farholt og Anne Herdorf bliver forkælet med pragtfulde kjoler af Tina Grunwald, og alle forgylder de både nye og gamle sange. Man kan dog mene, at Ann Farholt får lov til at jazze lige rigeligt – det er jo Bakkens Hvile! – , men at hun gør det dygtigt, kan ikke nægtes. Hun har også en af aftenens stærkeste tekster (forfattet af Rasmus Krogsgaard), hvor hendes krop synes at afspejle diverse klimaforandringer.

Anne Herdorf giver en ganske inderlig version af Liva Weel-klassikeren "Glemmer du" fra filmen "Odds 777", men kan sandelig også være fræk, når hun er ude med trillebøren. Hendes uskyldige ansigt danner en herlig kontrast til de stadig mere saftige handlinger.

Tina Grunwald beretter atter om sine prøvelser med "Alle mine mange mænd", og hun og de øvrige bakkes vittigt op af den hyggelige klaverbokser Kenneth Sichlau. Vi kommer bl.a. på aktiv udflugt til Islands Brygge, men vi vender altid tilbage til Bakkens Hvile, der i år kan fejre 143 års fødselsdag.

Det er der grund til at fejre, så kig ud til de – om ikke dydige – så i al fald dejlige damer. Det vil hverken I eller de fortryde.

(

Michael Søby)