HARMONIENS REVYPERLER 2020

★★★★★☆

En af sommerens mest glædelige teaternyheder er, at det danske publikum alligevel får mulighed for at opleve en klassisk sommerrevy. Det sker på Harmonien i Rødvig, Stevns – med restauratør Harry Böckmann som ny revydirektør og Max Hansen som kunstnerisk leder og instruktør. Kun tre ugers prøvetid kunne det blive til – men resultatet er ikke desto mindre imponerende. Vi føler os tilmed trygge i de afsprittede omgivelser med passende afstand mellem revyens gæster.

I disse hyggelige omgivelser har man i årevis kunne opleve gamle og nyere revyviser i frisk indbakning under titler som Revyperler eller Rødvig Revyen. Under navnet Harmoniens Revyperler har forestillingen i år fået et nyt format: En festlig sommerrevy som serveringsteater.

En lækker sommerplatte med bl.a. tre slags fisk efterfulgt af en blåbær-muffin serveres i fornuftig emballage forud for underholdning af en veloplagt kvartet.

Anne K. Broberg er tilbage i den by, hvor hun i 2017 spillede sig til titlen "årets revykunster". Et par af hendes numre bliver denne gang lidt for lange, men som "Den sidste turist i Europa" genopliver hun ikke bare en velskrevet tekst, men fornyer den også, så den handler om vor tid – lige nu. Sangglæden kommer heldigvis også til udtryk – ikke mindst i samarbejde med talentfulde Jeff Schjerlund, der også får lov til at lave sit store musical-nummer fra Menstrup Revyen. Jeff Schjerlund kommer med en bred erfaring fra et utal af musicals – senest "Den skaldede frisør", men en række præcist tegnede figurer tyder også på, at han har en fremtid i revysammenhænge.

Kapelmesteren Mathias Grove garanterer solid musikalsk støtte for de medvirkende og får lov til at komme til orde i "Pianisten mener" uden at vi glemmer komponisten Christian Bergs originaludgave.

Med Donald Andersen som hjælpeinstruktør får Max Hansen mulighed for at vise, hvorfor han efterhånden regnes blandt vores allerfineste revyvise-fortolkere. Såvel Carl-Erik Sørensens "Et lille kompromis" som "B & W" af Hans Christian Ægidius bliver højdepunkter denne aften, og den skal Osvald-visen "100 mand og een bajer" nok også blive, når teksten sidder som den skal.

Vi får vitterligt lyst til at kysse ham og hele holdet bag revyen godnat som tak for, at sommeren 2020 alligevel også blev en revysommer. Så ta’ en udflugt til Stevns, hvor man tilmed også kan prale af en pragtfuld udsigt.

(Michael Søby)