BLOKHAVN

★★★★★☆

Satiregruppen Gigis blev etableret i 2016 og består af Adrian Hosseinpour, Daniel Sanjari, Malthe Emil Kibsgaard, Sorena Sanjari og Troels Unneland. Sammen har de hittet på youtube med deres uortodokse animationsvideoer og nu træder de for alvor i karakter som skabere af den biografaktuelle

BLOKHAVN, en animationsfilm i spillefilmslængde.
Resultatet forekommer overrumplende vellykket, fordi gruppen ikke blot har bibeholdt men også udviklet den kulsorte humor, som gennemstrømmer videoerne. Stilen er flabet og dynamisk, men

BLOKHAVN fremstår også som et ætsende portræt af et moderne indvandrer-Danmark og giver samtidig stemme til en række karakterer, der ellers sjældent får taletid i dansk film.

Burhan G, Gilli, og Kewan garanterer et hipt soundtrack, og historien om eleverne på en lukningstruet skole, der står sammen for at redde deres klassefælleskab, synes helt på bølgelængde med med den potentielle målgruppe.

Hyæne Film og Nordisk Film Distribution kan således godt tillade sig at være stolte af denne satsning: BLOKHAVN må nemlig betegnes som een af årets bedste danske film – og måske den vigtigste?