LITTLE WOMEN

★★★★★★


Havde Greta Gerwig fortjent en Oscar-nominering for sin iscenesættelse af LITTLE WOMEN? Svaret er ja. Ikke af kønspolitiske årsager, men bl.a. fordi at Greta Gerwig viser filmteknisk mesterskab og fordi hun formår at få samtlige medvirkende i det store persongalleri til at spille sublimt.

Hvad umiddelbart kan ligne en konventionel klassikerfilmatisering er faktisk en originalt fortalt historie, der ikke blot mixer fortid og nutid, men i sidste ende også fiktion og virkelighed.

Greta Gerwig formår at tage os med tilbage til en perfekt genskabt tid, hvor kvinders livsvilkår ofte var dikteret af mænd, men samtidig fremstår LITTLE WOMEN som en særdeles nutidig film med en overrumplende relevans i forhold til kvinders livsvilkår.

Saoirse Ronan er kun i midten af tyverne, men har allerede opnået sin fjerde Oscar-nominering – denne gang for hendes Jo i LITTLE WOMEN. Katharine Hepburn, June Allyson og Wynona Ryder gav alle bemærkelsesværdige præstationer som Jo, men Saoirse Ronans både viljestærke og sårbare Jo kan sagtens stå alene.

Meryl Streep, Laura Dern, Emma Watson, Florence Pugh og Eliza Scanlen yder alle bemærkelsesværdig præstationer, og mændene (Tracy Letts, Louis Garrel, Chris Cooper og uimodståelige Timothée Chalamet) er helt på højde med kvinderne.

LITTLE WOMEN fremstår således som en helt vidunderlig filmoplevelse, man simpelthen ikke må snyde sig selv for.