THE PEANUT BUTTER FALCON

★★★★☆☆

Tyler Nilson og Michael Schwartz har både skrevet og instrueret denne lune roadmovie, hvor Zak, en ung fyr med Downs syndrom, flygter fra et lidet atttraktiv "hjem" for at drage på eventyr med en social taber.

Zack Gottsagen spiller Zak, så også vi charmeres af ham, selvom man godt fornemmer, at han kan være lidt ustyrlig fra tid til anden. Dakota Johnson leverer for en gang skyld noget, der kunne ligne en skuespillerpræstation, som den unge kvinde, der får til opgave at finde Zak.

Shia LaBeouf, der markerede sig stærkt med "Honey Boy" tidligere på sæsonen, har også ære af sit portræt af den forfulgte mand, der får uventet selskab af Zak.

Veteranen Bruce Dern, hvis datter Laura for nyligt vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle, har endnu aldrig selv modtaget den eftertragtede statuette trods flere forsøg, men han gør godt fyldest her som rebelsk plejehjemsbeboer. Også Thomas Haden Church (der i sin tid blev Oscar-nomineret for den underfundige komedie "Sideways") lyser op i en birolle som pensioneret bryder.

THE PEANUT BUTTER FALCON bør ikke kaldes stor filmkunst, men man hygger sig afgjort, mens man ser den.