VIVA LAS VEGAS

★★★★☆☆

Randers Egn Teater har ganske passende lånt titlen til deres vintercabaret fra George Sidneys Elvis-film og pladehittet af samme navn. For handlingen i VIVA LAS VEGAS, der p.t. gæster på Teater V i Valby, udspiller sig hos det lille pladeselskab Las Vegas Records, ledet af den brovtende men entreprenante HP.

Krisen kradser, og det forstår man sådan set godt, for tiden har stået stille i Kirsten Brinks Presley-fiserede scenografi, der synes inspireret af Elvis-museet Memphis Mansion på Graceland Randers Vej 3.

Hos Las Vegas Records finder vi multimusikeren Thomas Pakula, der virkelig formår at tilføre forestillingen den helt rigtige Elvis-lyd godt støttet af firmaets noget problematiske medarbejdere.

Kim Leprévost er overrumplende god som chefen HP, hvis liv viser sig at bygge på illusion. Og så kan han synge diverse Elvis-sange med en udsøgt fornemmelse for originalmaterialet.

Daniel Bevensee har også sine øjeblikke som den lidet tekniske teknikker, der har et godt øje til firmaet eneste kvindelige ansatte.

Hun spilles da også boblende veloplagt af den gennemmusikalske Lone Rødbroe, der ikke bare morer som talblind regnskabschef, men som også rører med en anden side af sin karakter: Ravnemoderen med hang til Tinder.

Jan Svarres manuskript fletter fikst Elvis-sange ind i handlingen, så "Love Me Tender" omdøbes til "Love Me Tinder", og "In The Ghetto" blir til "Ned i Netto".

Joy-Maria Frederiksen rammer hoved på sømmet med sin vitale, loyale og kærlige iscenesættelse, og vi ønsker alt det bedste for medarbejderne på Las Vegas Records. Og for Randers Egns Teater, der hjertens gerne må gæste København en anden gang.

(Michael Søby)