THE INVISIBLE MAN

★★★☆☆☆

En af de bedre af de sædvanligvis ikke særligt gode gysere, som biograferne belemres med i disse år, hedder THE INVISIBLE MAN. Den er dog ikke en genindspilning af den Oscar-belønnede klassiker af samme navn.

Manuskriptforfatteren og instruktøren Leigh Whannells film kan ses som et forsøg på at nyfortolke legenden om den usynlige mand. Filmens største aktiv er dog Elisabeth Moss, der her får sin hidtil bedste filmrolle og honorerer den med et passende nervøst emotionelt spil som forfulgt kvinde.

Aldis Hodge agerer beskyttende politibetjent, et ordentligt stykke mandfolk, som normalt kunne få enhvert nervevrag til at føle sig tryg, men med en usynlig modstander bliver situationen en anden.

Selve kriminalplottet synes relativt gennemskueligt, og man skal ikke tænke historien for meget igennem for at finde huller (hvorfor bruger hun ikke bilen, da hun i starten skal forlade huset?!!!). Men det afsluttende twist vil dog blive diskuteret heftigt efter filmen, og THE INVISIBLE MAN ender som et stærkt argument for tvangsindlæggelse.

Man havde gerne undværet den ækle scene, hvor politimanden bankes for øjnene af sin lille datter, men ellers undgår THE INVISIBLE MAN de fleste tarvelige splattereffekter. Det gør dog IKKE Leigh Whannel til nogen ny Hitchcock!