SONIC THE HEDGEHOG

★★☆☆☆☆

I 40erne vandt man Oscars for spillefilm, der miksede animation med "live-action" jvnf. Gene Kelly-filmen "Orlov i Hollywood" ("Anchors Aweigh") og "Song of the South".

Men i dag får man helt ondt af udlejeren UIP, der tidligere på sæsonen havde til opgave at promovere den usælgelige "Cats", og skal forsøge at sælge endnu en computeranimeret dyreart til et dansk publikum.

SONIC THE HEDGEHOG er baseret på Sega-spillene om et hyperaktivt pindsvin med magiske evner, og der lægges allerede op til en to’er, selvom kvaliteteten ikke indbyder til den. Den overenergiske titelkarakter er kun momentvis charmerende og Jim Carreys forcerede spil i en skurkerolle giver ham ikke det tiltrængte comeback, han kunne have håbet på.

Men James Marsden ("Hairspray") overrasker med en veloplagt præstation som pindsvinets bedste ven, og bliver filmens største aktiv.

SONIC THE HEDGEHOG fremstår således ikke som en katastrofe, blot en skuffelse. Det er desuden et minus i forhold til målgruppen, at filmen kun lanceres i en engelsksproget version, men man forstår det sådan set godt – kvaliteten taget i betragtning.