DISNEY ON ICE

★★★☆☆☆

Allerede inden man er kommet ind på sin plads bliver man lidt træt. Vejen gennem Malmö Arena fremstår denne eftermiddag som et inferno af Disney-relaterede produkter. Mickey Mouse bruges til at sælge popcorn, og diverse former for krus samt selvlysende voldslegetøj med relation til Disney lokker pengene op ad lommerne på forsvarsløse forældre.

Musikken, der møder os, er gennemsyntetiske versioner af diverse Disney-hits fortrinsvis af nyere dato. Man skal heller ikke vente at høre de Oscar-belønnede sange fra "Pinocchio", "Aladdin" og "Løvernes konge", men det er måske godt det samme med den mangel på respekt for originalmaterialet, som man møder her.

Dette er Disney-selskabet fra dets værste side – en skamløs pengemaskine, der lader hånt om god smag.
Selve showet udmærker sig ved nogle farverige kostumer samt nogle nuttede dyrefigurer. Anders Anders, Mickey, Minnie og Fedtmule agerer mest pauseklovne mellem de filmrelaterede indslag, der omfattede titler som "Den lille havfrue", "Tangled", "Skønheden og udyret", "Vaiana" og "Frozen".

Der danses momentvis nydeligt men sjældent udfordrende, og alligevel vælter flere af danserne undervejs. Rækken af ørehængere fortryller desværre ikke i disse udgaver, og man havde fået mere for pengene – både sanseligt og kvalitetsmæssigt – hvis man havde løst billet til Malmø Operas mageløse udgave af "Skønheden og dyret". For der er absolut kvaliteter i de bedste Disney-film, det gælder bare om at give dem ægte liv og sjæl, og det gør man ikke i DISNEY ON ICE.

Hverken snevejr eller fyrværkeri kan ændre på, at DISNEY ON ICE er ligeså kunstig underholdning som den mekaniske nattergal, der for en tid underholdte kejseren i H. C. Andersens legendariske eventyr.