OLD TIMES

★★★☆☆☆

Harold Pinters OLD TIMES er ikke noget nyt bekendtskab for et dansk publikum. I nyere tid har både Teatret ved Sorte Hest og Krudttønden budt på fortolkninger af den Nobelprisvindende forfatters klassiker.

Ingen kan benægte hans litterære mesterskab, men samtidig stiller teksten tårnhøje krav til sine skuespillere. Krav som desværre kun til dels honoreres af Down the Rabbit Hole Theatre i de lydfølsomme lokaler på Matrikel 1, København.

Den kyndige iscenesætter Jeremy Thomas-Poulsen har ellers med enkle midler fået skabt et atmosfærefyldt rum og lader det drømmeagtige trekantsdrama udspille sig på en bund af rosenblade.

Men det er tre uhyre forskellige skuespillere, der her møder hinanden, og den særlige rytme, som synes at være en forudsætning for, at sprogets poesi for alvor kan udfolde sig, har svært ved at manifestere sig her. Kun een af de tre spillere synes i nærheden af den Pinterske underfundighed, mens en anden overbetoner og en tredje underspiller.

Bedagede sangnumre fra musicalgenrens storhedstid og henvisninger til James Masons gennembrudsfilm "Odd Man Out" signalerer god smag, men giver også forestillingen et let støvet præg, der desværre synes dikteret af teksten. Skulle tiden virkelig være løbet fra Pinter? Man har svært ved at tro det.

(Michael Søby)