DRØMMEBYGGERNE

★★★★☆☆

Denne danske tegnefilm udmærker sig både ved en god og ganske original historie med et genkendelige dilemma for mange børn. Hovedpersonen Minna bor alene med sin far, indtil farmands nye kæreste flytter ind, og Minna pludselig skal dele værelse med kærestens forkælede datter, Jenny.

Hun kan ikke tåle Minnas hamster og gør nar af Minnas tøj på nettet. Men Minna kan heldigvis drømme sig væk, og undervejs erfarer hun, at man kan være sin egen drømmebygger. Hun prøver også at ændre andres, men med svingende held.

DRØMMEBYGGERNE er i mere end een forstand en rejse ind i fantasiens verden. Vi forstår virkelig den lille Minna, der pludselig får sin hverdag smadret af et selvoptaget pigebarn med hang til selfies og andre af mobiltelefonernes fortræffeligheder.

Historiens intimitet bevares heldigvis og Alberte synger faktisk en iørefaldende sang både først og sidst i filmen. Rasmus Botoft, Ditte Hansen og Martin Buch supplerer munters, men det er dog instruktøren Kim Hagen Jensen, der har størst ære af filmen.

De mindste børn vil næppe forstå det relativt komplekse univers, men fra 7 år og op skal filmen nok skabe glæde.