BJØRNENE FRA SICILIEN

★★★★☆☆

Den italienske instruktør Lorenzo Mattotti har begået den visuelt betagende animationfilm BJØRNENE FRA SICILIEN ("La Fameuse Invasion des ours en Sicile").

Vi følger den omrejsende commedia dell’arte skuespiller Gideon og hans trofaste ledsagerske Almerina på vej til en lille landsby for at optræde.

Selvom bjørne menes at være udslettet på Sicilien, møder de en gammel bamse i en grotte. For at pacificere bamsen fortælle de historien om bjørnen Tonio, der blev kidnappet. Tonios far, bjørnenes konge, besluttede derfor at tage til menneskenes land og lede efter ham.

Den Oscar-belønnede manuskriptforfatter Jean-Claude Carrière ("Borgerskabets diskrete charme" og den italienske stjerneskuespiller Toni Servillo ("Silvio og de andre") låner tyngde til originalversionen og også den danske version har tunge navne som Søren Sætter-Lassen og Nis Bank-Mikkelsen på rollelisten.

Mattotti udnytter elegant de filmiske muligheder i den rene enkle streg, og så gør det for voksne mindre, at fortællingerne stikker af fra ham undervejs.

Musiksiden bidrager til at give fortællingen en art historisk autenticitet, men for mindre børn er en tur til bjørneøen Sicilien måske lidt for specielt?

BJØRNENE FRA SICILIEN ligner ikke de gængse Hollywood-produktioner, og det skal dens skabere have tak for.