THE GRUDGE

★☆☆☆☆☆

Intet er mere fortvivlende end at se gode skuespillere spilde deres tid med materiale, der burde være under deres værdighed. Men der er vel regninger, som skal betales, og så må skuespillernes ry stå for skud.

Dygtige Andrea Riseborough, som vi snart skal se i Lone Scherfigs anderledes seværdige "The Kindness of Strangers", har nok også ladet sig lokke af en hovedrolle som detektiv, og så valgt at ignore, at THE GRUDGE er en hul gyser, der ikke fører nogen steder hen og tilmed har den værste slutning i mands minde.

Forstemmende er det især at se mexikanske Demián Bichir sløse sit talent bort som den kvindelige detektivs forsumpede religiøse kollega. Det er mindre end 10 år siden han opnåede en Oscar-nominering i kategorien bedste skuespiller for "A Better Life". Nu virker han sært fraværende, men det forstår man sådan set godt.

Jacki Weaver, der blev Oscar-nomineret i birollekategorien for både "Animal Kingdom" og "Silver Linings Playbook", gør i det mindste en indsats som den godhjertede kvinde, der hjælper svage sjæle med at dø.

Svarene på alle de mærkelige hændelser fører tilbage til et hus, som åbenbart skal brændes ned før alt blive godt igen, men videre troværdigt forekommer det i al fald ikke i Nicolas Pesce sløve instruktion.

Der er sikkert dem, der vil forsvare THE GRUDGE ved at kalde den for en "genre-film", men sandheden er, at det simpelthen ikke er nogen seværdig film.

Titlen THE GRUDGE betyder "Naget" og det er svært ikke at bebrejde filmens producenter, at de bruger penge på sådan en gang tidsspilde.