21 BRIDGES

★★★☆☆☆

Chadwick Boseman fik sit store gennembrud i den 3-dobbelte Oscar-vinder "The Black Panther". Nu kan vi nyde ham i en mere afdæmpet og indædt form som en ung ihærdig politimand, hvis far døde i tjenesten. Han forsøger at gøre sin far ære ved at udføre sit job så ordentlig som muligt, men havner lige midt i en betændt sag, da en helt gruppe politifolk pludselig myrdes.

Chadwick Boseman formår også denne gang at bevare en vis værdighed hele filmen igennem og suppleres fint af Sienna Miller, J. K. Simmons samt det nye talent Stephan James, der også gjorde en god figur i den Oscar-belønnede "If Beale Street Could Talk".

Brian Kirks udnytter flot det mørklagte Manhattan i sin iscenesættelse, der desværre også virker lidt omstændelig og indforstået undervejs. Men i det mindste er det en kriminalfilm med en ambition om andet end blot at underholde, og det bør man værdsætte, selvom resultatet forekommer lidt ujævnt.

Filmens største kvalitet ligger i Alex Belcher og Henry Jackmans storartede potente musik, der fremføres af et genresikkert orkester med fed atmosfære til følge.

21 BRIDES blev ved sin premiere i USA ikke helt den publikumssucces, man havde forventet, men virker ikke desto mindre mere interessant end mange af de makværker, der sprøjtes ud af Hollywood i disse år.