HIGH LIFE

★★★☆☆☆

Claire Denis er en af de instruktører, der har nydt godt af den øgede fokus på kvindelige instruktører i kølvandet på Me Too-bevægelsen. Det gør dog ikke hendes film bedre – på trods en af vis visuel fornemmelse og en forkærlighed for den menneskelige anatomi.

Hendes film fremstår ofte som krukkede og i længden meget anstrengende værker, der slæber sig afsted uden at udvide sine pointer. Mest seværdige er nok "I Can’t Sleep", "Chocolat", "Beau Travail" og "White Material", mens"High Life" derimod keder, så det støver.

Cinematekets programudvalg synes at have en forkærlighed for Robert Pattinson, selvom han endnu aldrig har ydet en helstøbt filmpræstation, og hans replikbehandling i denne film er heldigvis sparsom. I filmens næsten ordløse første kvarter er han heldigvis alene i det ydre rum sammen med en baby.

Juliette Binoche har et indiskutabelt talent, men det er efterhånden længe siden, at hun har medvirket i en rigtig god film. I HIGH LIFE spiller hun en bizar rolle som en noget usædvanlig læge, der tager sig nogle friheder undervejs.

HIGH LIFE er et belastende forsøg på lave sci-fi drama, og så kunstig og postuleret, at man næsten får lyst til at sende Claire Denis med denne dødssejlers næste afgang.

Man savner Agnés Godards besnærende billeder fra andre Denis-film, men det er primært åndeligt og ikke kun visuelt, at HIGH LIFE skuffer.