ET VINTEREVENTYR

★★★★★☆

"Live at the Garrick Theatre" skal ikke tages alt for bogstaveligt, eftersom vi sidder i Cinemaxx-biografen i København, men vi får i al fald en transmission fra Londons West End. TIlmed det velnok smukkeste skuespil som William Shakespeare nogensinde har skrevet, nemlig "Et vintereventyr", der hittede på Republique for et par sæsoner siden.

Kenneth Branagh, der har iscenesat i klassisk stil sammen med Rob Ashford, spiller den jaloux konge Leontes. Han sender konen i fængsel, bortviser sit barn og forgifter sin rival. Men efter 16 år er det tid at hele sårene i sjælen.

Dame Judi Dench vandt en Olivier Award for sit spil som den livskloge Paulina, og selvom det egentlig ikke er en hovedrolle, bliver hun alligevel forestillingens hjerte lidt ligesom Ghita Nørby blev det i juleforestillingen "Fanny og Alexander" på Det Kongelige Teater.

Som kongens datter genkender man Jessie Buckley, der har en lille fin rolle i filmen JUDY som Judy Garlands personlige assistent.

ET VINTEREVENTYR er faktisk slet ikke noget hygge-stykke, men bliver alligevel en smuk og stemningsmættede oplevelse, der egner sig godt til julemåneden. Kenneth Branagh har da også allieret sig med den anerkendte filmkomponist Patrick Doyle, der også stod for soundtracket til Shakespeare-komedien "Much Ado About Nothing", hvori Kenneth Branagh spillede sammen med sin daværende elskede Emma Thompson. Doyle kvitterer med en række relevante musikindslag, der gør de mange engelske ord uden danske undertekster lettere at kapere.

Man keder sig således ikke et øjeblik, og føler sig faktisk overbevist om, at man godt kunne gense ET VINTEREVENTYR til næste jul.