TARZAN

★★★★★☆

TARZAN fra Fredericia er efter en tur i Århus flyttet ind i Scandic Falkoner Salen, og det kan københavnerne godt glæde sig over. For showet forekommer flottere end nogensinde i Lynne Kurdziel Formatos iscenesættelse og Kevin Depinets scenografi.

Det er ganske umuligt at forestille sig nogen bedre Tarzan end Kim Ace Nielsen. Efter et hav af gode biroller får han endelig sit livs hovedrolle – et tordnende gennembrud, der må kunne høres helt til Afrikas jungle.

Han bevæger sig med en dansers lethed, og selv efter kraftspring og vejrmøller synger han smukt og aldeles ubesværet. I lianer svinger han sig hen over hovederne på publikum med en luftakrobats fortrolighed, og da han forelsker sig i Jane og tager afsked med sin mor, sker det med en alvor og en oprigtighed, der går lige i hjertekuglen.

Rollen som Jane blev ved Københavnerpremieren fremstillet af Regina Sloth. En nydelig og lidt gammeldags præstation, der savnede den moderne humor og charme, som kendetegnede Bjørg Gamsts indsats ved Fredericia premieren. Vi savner faktisk også Anders Bircow som Janes joviale far.

Den tidligere Prins af Egypten alias Diluckshan Jeyaratnam får alt ud af birollen som Tarzans barnodomsven Terk. Maria Skuladottir er velsyngende som Tarzans mor og Teit Samsø imponerer med sit dyriske kropssprog i rollen som Kenchak. Også forestillingens børn fortjener ros for deres vitale bidrag til forestillingen.

Så trods vinterkulden og tag et smut til de varme lande – du vil ikke fortryde det.

(Michael Søby)