MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE

★★★★☆☆

Den britiske dokumentarist Nick Broomfield er mest kendt som manden bag det hidtil bedste filmportræt af Whitney Houston (“Whitney: Can I Be Me)”. Hans seneste film søger også at belyse en sangstjernes relativt underbelyste kærlighedsforhold, nemlig Leonard Cohens livslange alliance med Marianne Ihlen.

I deres ungdom levede de sammen på en græsk ø, hvor han forsøgte at skrive, mens hun kæmpede med sit selvværd. Marianne søns fra første ægteskab bliver langsomt skubbet i baggrunden, i takt med at Leonard Cohen opnår berømmelse i USA.

Langsomt skrumper deres forhold ind til nogle årlige møder, men man fornemmer samtidig, at der til stadighed eksisterer nogle stærke bånd imellem dem. Det bliver bekræftet, at nogle enestående optagelser fra Mariannes dødsleje, hvor Cohen sender hende en sidste hilsen og hun når at replicere.

Vi får også en del velvalgte TV- og filmindslag bl.a. med nogle musikalske godbider, men det er først og sidst kærlighedshistorien, der løber som en rød tråd gennem filmen.

MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE er på een gang en klarsynet skildring af de personlige omkostninger ved at leve de liv, som Marianne og Leonard har levet.

Men MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE fremstår også som et filmisk kærlighedsdigt, der både beruser og forfører.