MANDSKORET

★★★★☆☆

Petter Sommer og Jo Vemund Svendsen er gået sammen om at lave den norske dokumentarfilm MANDSKORET, der modtog Nordic Dox prisen på CPH: DOX tidligere på året. Det er da også en både morsom og bevægende filmoplevelse, hvor vi mærker, hvor stor en betydning, der har for disse noget forsømte mænd at være en del af dette fællesskab.

En ambitiøs dirigent har bidraget til en højnelse af korets musikalske niveau såvel som medlemmernes selvværd, men da dirigenten meddeler dem, at han har kræft, styrker det kun sammenholdet i gruppen forud for en stor koncert som opvarmning for heavy metal-gruppen “Black Sabbath”.

Gruppens repertoire ændrer sig også gradvist fra sange som “I’m an asshole” og “Hvorfor svier det, når jeg slår en streg?” til mere klassisk funderet korsang, der viser hvor meget, de rent faktisk har lært.

MANDSKORET går lige i hjertekuglen, men er også lige ved at tippe over og blive unødvendig sentimental, da dens fokus på den kræftsyge dirigent efterhånden fylder mere end portrættet af koret og dets individuelle medlemmer.

Men heldigvis bliver dirigentens sygdomsforløb en slags katalysator for korets styrke og man skal være en hård hund, hvis man ikke får klump i halsen undervejs.

Så tag dine kleenex med, og bliv ikke overrasket, hvis du melder dig til korsang umiddelbart efter filmen.