KOM BAMSE, NU BALLETTER VI!

★★★★☆☆

Børneforestillingen KOM BAMSE, NU BALLETTER VI! er blevet en langvarig succes for Det Kongelige Teater. For den formår at forene det godmodige Bamse-univers med nogle flotte og sjove balletoptrin i børnehøjde.

Kylling får således selskab af en helt flok "kylletter" og Ælling udløser kærlige suk ved sin blotte tilstedeværelse. Thomas Lunds koreografi sidder lige i skabet, og så bærer man over med et lidt for defust manuskript.

Historien går i al sin enkelhed ud på, at Bamse, Kylling og Ælling får stjålet både honningske, bold og solsikke, men med velkommen assistance fra Aske og hans Aske-drenge ender alt selvfølgelig lykkeligt.

Musikalsk bliver højdepunktet en lille båndet bid fra "Svanesøen". Desværre fremgår det ikke af programmet, hvem der danser "Sylfiden" (eller hvad Bamse nu kan finde på at kalde hende), men yndigt er det.

Så bliv ikke overrasket, hvis dine børn gerne vil have et tylskørt på i børnehave næste dag. Bare fordi man er et barn, har man også ret til at være vild med dans.

(Michael Søby)