FAT FRONT

★★★☆☆☆

Den danske dokumentarfilm FAT FRONT lanceres som en skildring af en skandinavisk revolution, men er vel snarere et portræt af fire skandinaviske kvinder, der prøver at elske, at de er "tykke" (deres egen betegnelse) i et samfund, der ikke gør det.

Instruktøren Louise Detlefsen undgår at falde i det hul, der hedder "vi er tykke, vi er glade", men kommer med mere komplicerede bud på, hvorfor disse kvinder er blevet som de er blevet. En af pigerne tog meget på efter at være blevet forladt af en kæreste, en anden er opdraget med forbud mod at spise meget og overvågning af spisevaner og en tredje har haft en tidlig oplevelse af en mand, der begik verbalt overgreb på hende som barn og en fjerde kæmper en sej kamp mod spiseforstyrelser.

Men via de sociale medier finder de en form for trøst eller selvværd, når de poster mere eller mindre afklædte billeder af sig selv. Også i andre sammenhænge – som nøgenmodel etc. – søger pigerne at vise deres accept af deres eget udseende, selvom det tilsyneladende er en daglig kamp for de fleste. De sociale medier har også en bagside – både med hensyn til haters og censur af billeder.

Men FAT FRONT viser også et vis sammenhold mellem pigerne. Og jo, det er muligt at finde både kæreste og venner, selvom du er tyk.

Om bevægelsen FAT FRONT virkelig er vejen frem for disse piger, kommer man dog i tvivl om. Men pigerne har i al fald en pointe. Det kan ikke være rimeligt, at de skal føle sig ulykkelige blot på grund af deres størrelse.