MENSTRUP REVYEN 2019

★★★★☆☆

"Revy, håb og kærlighed" er undertitlen på årets Menstrup Revy, og det må også siges at være tre vigtige ingredienser til et godt liv. Revyen har tilmed fået en musikalsk saltvandsindsprøjning i år og det klær den.

Gennemsnitsalderen – både blandt de medvirkende og tekstforfatterne – har man sænket en del og det kan på sigt vise sig at være en god ide, hvis man også vil forny sit publikum. Det ældre publikum tog dog godt imod det foryngede revyhold og kvitterede til slut med stående bifald. De 5 skuespillere havde da også alle deres øjeblikke på scenen.

Jeff Schjerlund, der senest gjorde sig fordelagtigt bemærket i "Mathilda – The Musical" på Malmø Opera, fik lejlighed til at lufte sine betragtelige show-gener i Lukas Birchs "Hvis livet var en musical".

Ny i denne sammenhæng er også Jens Jepsen, der opnåede en personlig succes denne sommer med "Frk. Nitouche" – i Dirch Passer gamle glansrolle. I revyen går han blandt andre Ib Schønberg i bedene med den yndige lille vise om "Mariehønen".

Ann Hjort som "Pippi på Tinder" ville muligvis ikke have behaget Astrid Lindgren, men på Menstrup Kro synes hun i sit rette element, og diverse saftige bemærkninger ryger hurtigt ned i lighed med den delikate tre-retters menu, som det servicemindede personale serverer før revyen.

I programmet står der, at Camille-Catrine Rommedahl har et solonummer med titlen "5 B", men i stedet laver hun sit gamle glansnummer fra Ganløse om "Dit kompetente barn” af Casper Sloth. Hun får dog også lejlighed til at synge en fin stille sang, der desværre ikke bliver værdsat tilstrækkeligt ved denne lejlighed af den tørstige del af publikum.

Vi må sandelig ikke glemme revyfatter Jesper Søgaard, der som "Manden i månen" af Søren Anker Madsen viser hvilken fin tekstformidler, at han er blevet med tiden. Man havde derimod gerne undt Boris og Vladimir en pause, men den type sketches har altid været en del af Menstrup Kros DNA.

Den i revyåret næsten obligatoriske musikalske hyldest til Kim Larsen er i Menstrup erstattet af et Sebastian-medley i anledning af dennes 70 års fødselsdag, og det forfrisker. Især når det ledsages af den veloplagte Dahlberg-trio.

Den debuterende revyiscenesætter Nikolaj Tarp udviser talent for det rent showmæssige ved revyen, og det er bestemt noget, men teksterne svinger stadig for meget i kvalitet. Det får man givet mere styr på til næste år, for på Menstrup Kro kender man værdien af forbedringer.

(Michael Søby)