DRAGSHOLM REVYEN 2019: Hjææælp

★★★★★☆

Lige siden de glade musical-dage på Aarhus Teater for henved fire årtier siden har Susanne Breuning og Bente Eskesen med jævne mellemrum spillet sammen, og deres fælles timing synes kun at blive bedre med tiden. DragsholmRevyen 2019 kan ses som den foreløbige kulmination på deres samarbejde, og både hver for sig og sammen får de lejlighed til at vise, at der i den grad er saft og kraft i de gæve revytanter.

Jakob Fauerby tjener ikke blot som tanternes dynamiske iscenesætter, men har også skrevet en del tekster bl.a. "Vælgerens sang" (til Kai Normann Andersens udødelige melodi fra "Mød mig på Cassiopeia"). Her bliver "himmel og jord" ganske passende til "handling og ord".

I det hele taget er tekstniveauet højt i år. F.eks. byder Anne Karin Broberg på en kær vise om en kvinde, der har minder tilknyttet til hver en sang, som Lis, Sanne og Anne har sunget. Det viser sig dog at være ret traumatiske oplevelser, som de tre sangerinder har leveret soundtracket til. Susanne Breuning spiller den uheldige kvinde ganske formidabelt, så vi også aner tragedierne bag den kække facade.

Breuning kan også servere en besk vise med både finesse og elegance – eksempelvis "Sur for en sikkerheds skyld" forfattet af trioen Wendt, Tind og Engholm til musik af guitaristen Niels Bugge. De tre forfattere står også for en anden udmærket tekst kaldet "Øde Ø", som minder om, hvor mange øde øer vi har, og at der egentlig er mange, der også kunne fortjene en plads på een af dem.

Bente Eskesen får heldigvis også mulighed for at vise sit store komiske talent denne aften. Hun formår at spide samtlige grundholdninger i Socialdemokratiet i sit kropssprog som Jette F.-fan., og er ligefrem uhyggelig som fortaler for "Tørre Test" til børnene. En fræk vise om "forhudsfeen" afleveres med pokerfjæs, så selv en fisker fra Odsherred må rødme.

Men måske fremstår hun mest elskelig, når hun danser sig igennem et lille reklamespot for en lokal syerske til musikken fra "Pigen med paraplyerne", og samtidig får hyldet komponisten Michel Legrand, som vi mistede tidligere på året.

Med det energiske countrynummer "Sunny Side" og som opbakning til et festligt "hypokonderkor" imponerer komponisten Niels Bugge med sin musikalske alsidighed.

Læg dertil en delikat kold buffet med alt fra laks og pil selv-rejer til diverse salater og mørt oksekød, og man har opskriften på en dejjlig aften i Odsherred Teater.

(Michael Søby)