THE SISTERS’ BROTHERS

★★★☆☆☆

Den franske manuskriptforfatter og instruktør Jacques Audiard (søn af Michel Audiard, en af Frankrigs mest elskede dialogforfattere) vandt allerede i 1996 manuskriptprisen i Cannes for sin gennembrudsfilm "Den diskrete helt". Senere føjede han også juryens store pris til samlingen takket være "Profeten", inden han scorede Cannes filmfestivalens største hæder, Guldpalmen, for det hjertegribende flygtningedrama "Dheepan".

THE SISTERS BROTHERS ("Les frères Sisters") minder ikke om nogen anden af instruktørens film. Historien udspiller sig i Amerika (med udgangspunkt i 1850ernes Oregon), og såvel sprog som ensemble er amerikansk.

John C. Reilly (som vi lige har nydt som Gokke i den fortræffelige "Gøg og Gokke") og Joaquin Phoenix spiller brødrene Eli og Charlie, berygtede lejemordere og på hver deres måde med hjerter af guld. De er på ordre for "kommandøren" på jagt efter en guldgraver med en helt særlig teknik (den Emmy-belønnede Riz Ahmed i filmens bedste præstation). Han er dog faldet i hænderne på brødrenes mere filosofisk anlagte kollega (Jake Gyllenhaal), og et blodig sammenstød synes forude. Alt går dog ikke som planlagt, men derfor kan man jo godt håbe på en slags happy end.

Jacques Audiards skøre og skæve western-komedie er konsekvent gennemført og teknisk velskabt med flotte naturscenerier, tidstypiske kulisser og en original lydside inklusive Alexandre Desplats besnærende underlægningsmusik.

Mærkværdige gæsteroller til Rutger Hauer og Carol Kane kan ikke dog ikke skjule, at der gemmer sig et tyndt manuskript bag alle løjerlighederne. Så man er bedst tjent med blot at fornøje sig med denne reviderede version af manderollerne i det vilde vesten. For ikke alt der glimter er guld…