GANLØSE REVYEN 2019

★★★★☆☆

Hyggefaktoren er som altid i top på kroen i Ganløse, hvor det atter er blevet tid til den årlige revy. En lækker 3-retters menu indleder aftenen, så den gode stemning er etableret, allerede inden forestillingen er gået i gang.

Liselotte Krogager, der sidste år opnåede en velfortjent nominering til Dirch-prisen som årets revykunstner, nøjes ikke med at stå på scenen i år, men har også iscenesat med flair for show og sjove indslag.

På scenen får hun også lejlighed til at vise sin alsidighed – bedst som den lidet festlige Britta, der ikke ligner een, der har moret sig for mange millioner. "Hold op hvor har jeg bare haft det sjovt".

Teksten er af Rasmus Krogsgaard, der også har skrevet en anden af revyens fineste tekster, en kærlig Gøg og Gokke-hyldest i anledning af en ny film om deres sidste samarbejde.

Der er til gengæld ingen ømhed i Rasmus Søndergaard og Kasper Le Fevres portræt af "Hele Danmarks Ghita", et veritabelt karaktermord dygtigt men nådesløst udført af Kim Hammelsvang. Her er det ikke en kluntet radiojournalist, men en stakkels kassemedarbejder i et supermarked, som bliver overfust af La Ghita.

Mere afdæmpet fremstår Martin Knudsen, der diskret foredrager en tankevækkende lille vise, som tager pulsen på vores tid, med tekst af Ulla Jessen og musik af Mickey Pless.

GANLØSE REVYEN har også i 2019-udgaven nogle af de lettere vanvittige numre, som vi elsker den for.

Sune Gylling Æbelø har således skabt en herlig pompøs hyldest til byens nye lyskrydsm og nummeret "Brexit" mixer et politisk topmøde med den legendariske nytårsklassiker "90-års fødselsdag".

Man kan derfor med sindsro bevæge sig til den gamle kro i Ganløse, hvis man trænger til en humørfyldt aften med virkelig god mad.

(Michael Søby)