ANSLAG MOD HENDES LIV

★★★★☆☆

Dramatikeren Martin Crimp er en krævende herre, og ANSLAG MOD HENDES LIV en kæmpe udfordring for afgangsholdet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense. Men blandt andet derfor fremstår denne elevforestilling også som en af de mest vellykkede. Der stilles både talemæssige og fysiske krav til samtlige spillere, og både som gruppe og individuelt skal der ydes koncentreret spil.

Den ranglede Simon Kongsted imponerer fra start med sin modne replikbehandling og sit uortodokse kropssprog. Bag Haesam Jakirs milde ansigt og kloge øjne gemmer der sig både sårbarhed og styrke.

Smukke Ellaha Lack rummer både saft og kraft i sit spil. Magnus Andersen Hald har blandt andet en skøn dekadence, der sammen med et tydeligt entertainergen kan vise sig at være en fræk og farlig cocktail.

Anton Sager viser karakterskuespillerens sans for den originale detalje, og den blide Siff Vintersol kan kunsten at eksplodere på et splitsekund. Freja Klint Sandberg både synger og spiller med et usædvanlig nærvær, og Line Vejgaard Kjær forener sødme og skrøbelighed med viljestyrke og stilfærdig integritet.

Iscenesætter Rune David Grue kan derfor godt tillade sig at være stolt af resultatet, for selvom afgangsholdet selvsagt ikke kan alt endnu, har de tydeligvis talent for det meste.

(Michael Søby)