ROTTEFÆLDE REVYEN 2019

★★★★☆☆

Der skal heldigvis mere end en muskelskade til spænde ben for ROTTEFÆLDE REVYEN 2019, selvom premieren måtte udsættes, da en af revyens hovedkræfter kom til skade med sit ene ben under forpremieren. Men revydirektricen Pia Ullehus og co. kæmpede indædt videre, og det er der kommet en veloplagt revy ud af.

Selvom tekstniveauet ikke er højt i år, formår en sprudlende kvartet af spillere at skøjte henover svaghederne med en spilleglæde, der smitter.

Jan Schou fører an som (skin)hellig i Morten Holm Nielsens tekst "For den rene er alting rent" og hans portræt af Dronning Margrethe bliver ikke mindre gakket med årene. Vi får også en mere alvorlig og følsom side af Jan Schou i Leif Maiboms "Bag masken". Men måske er han mest henrivende i sin begejstring for en bevidst rædsom sketch med titlen "Blomsten og Bien", som han i filmklip belemrer sine kolleger med på de mest upassende tidspunkter.

Ny – eller rettere så god som ny – på holdet er Kiki Brandt, der imponerer med sin musikalske spændvide – fra operadiva til Sanne Salomonsen og som også morer i et skægt datingnummer med titlen "Love Me Tinder". Teksten er af de aldeles nygifte Mikkel Schrøder og Christine Astrid Nielsen, der både sammen og hver for sig funkler i årets revy.

Mikkel Schrøder har lagt sin frække crooner lidt på hylden og viser mere poetiske sider af sit talent, end vi vanligt ser f.eks. i den overraskende "Franz", et navn der ikke tilfældigt rimer på trans. Hans virtuose parodi.-kavalkade i 2. akt tager kegler, når han lader diverse sangere fortolke "Jens Vejmand".

Christine Astrid Nielsen demonstrerer sin tekniske dygtighed som fortravlet telefonpasser og lavet et festligt portræt af Lis Sørensen i et nummer om Anne Linnet Bands genforening. Hvem spiller Anne Linnet? Det bør man simpelthen opleve – for ikke siden Grethe Mogensen spillede Trille, har man set et mere syret portræt af en kendt dansk sangerinde.

Iscenesætter Carsten Friis sørger for, at revyen kommer sikkert i mål og kapelmester og komponist Jens Krøyer er igen garant for den høje musikalske kvalitet. Så også i år er der grund til at finde smilet frem i Svendborg.

(Michael Søby)