THE BOOKSHOP

★★★☆☆☆

Sympatiske Emily Mortimer, der gjorde en god figur i "Mary Poppins vender tilbage", spiller en ung enke, der beslutter sig for at åbne en lille boghandel i en lille engelsk landsby. Det er der desværre en del af de lokale borgere, der er modstandere af.

En velstående og magtfuld kvinde (vittigt spillet af Patricia Clarkson) drømmer omdanne stedet til en kunstcenter, men den unge enke har ingen planer om at sælge. Med støtte fra en aldrende eneboer (endnu en solid præstation af Bill Nighy) og et par af byens børn forsøger hun at holde skruen i vandet, selvom magtmenneskene benytter sig af aldeles ufine metoder for at få hende til at give om.

THE BOOKSHOP ligner en hyggelig engelsk litterær komedie og er det også et langt stykke af vejen. Man undrer sig over, hvordan den unge enke kan have flere ansatte og få det til at løbe rundt, for der er stort set aldrig kunder i butikken.

Mod slutningen bliver det da også svært for hende og en traurig stemning præger efterhånden filmen. Men så kan man jo bare klistrer en opløftende slutning på, så vi alle kan forlade biografen med et varmt smil på læberne.