SØNDERBORG SOMMERREVY 2019

★★★☆☆☆

Comwell Sønderborg er blevet til Hotel Sønderborg Strand, men i Sønderborg Sommerrevy er alt tilsyneladende ved det gode gamle.

Jeanne Boel har ikke bare iscenesat med tæft for tempo og timing, men ligeledes skabt en munter koreografi til aftenens festligste nummer "Britta-polka". Teksten, der også vækker til eftertanke, er naturligvis forfattet af Sønderborgs evige revykonge Leif Maibom.

Vi fodres løbende med Breaking News, der samtidig giver mulighed for sceneskift og omklædninger. Ikke alle indslag er lige sjove, men ideen er god og fungerer overordnet set.

John Batz har flere veloplagte numre i årets revy, og selvom han fremstår yndig i dametøj, så virker han allersjovest som nervøs bestyrer af en krækelsemaskine, der kommer med spiselige oversættelse af sprogets værste gloser.

I betragtning af de mange måder, man åbenbart kan krænke på, fokuserer årets sommerrevy en del på overvægt. 7-8 numre med diverse former for fedme-jokes forekommer at være i overkanten og tyder i al fald på en vis idemæssig fattigdom.

Humørbomben Lone Rødbroe giver den som gigantisk havfrue i plastikindpakning, men hvorfor skal også Jeanne Boel polstres til for at virke sjov i "Find dig selv"?

Tom Jensen bliver svigtet af sin egen tekst om en håbløs fakir i den relativt svage 1. akt, mens Bjarne Antonisen bliver reddet af numre med lokalt snit – ikke mindst "Kleins hegn".

Kapelmester Thomas Pakula bidrager blandt andet med fine musikalske arrangementer til en Kim Larsen-hyldest, men nummeret mangler originalitet, og de reklameagtige orange/lyserøde-kostumer synes at skrige imod alt, hvad Kim Larsen har stået for.

Der er med andre ord alligevel plads til forbedringer i Sønderborg Sommerrevy 2019, omend der ikke er en finger at sætte på den delikate bouffet inden forestillingen.

(Michael Søby)