MYSTERIET OM HR. LINK

★★★★☆☆

Stop motion-film er ikke helt så hyppige i det danske biografrepertoire som eksempelvis tegnefilm, og det er synd, for der laves faktisk også filmklassikere indenfor den form for film. Tænk bare på "Bjergkøbing Grand Prix" samt diverse film om "Walter og Trofast".

Chris Butlers MYSTERIET OM HR. LINK er en velproduceret familiefilm, der i den orginale version lokker med navne som Stephen Fry og Emma Thompson.

Men også den danske udgave byder på flere veloplagte skuespillerpræstationer. Jens Jacob Tychsen lyder ganske vist som endnu et afsnit af "Badehotellet" i den mandlige hovedrolle, men det passer faktisk fint til den distingverede globetrotter Sir Lionel. Ulf Pilgaard yder en særdeles veloplagt indsats i en farverig skurkerolle og Ann Eleonora Jørgensen mobiliserer et stemmemæssigt format som alderende vis kvinde.

Man ville dog ønske, at den unge generation af skuespillerne havde udeladt de flade moderne a’er i deres sprogbrug, da de forstyrrer i filmens historiske univers.

MYSTERIET OM HR. LINK er et besnærende eventyr med både finttegnede karakterer og atmosfærefyldte scenerier. Også Carter Burwells musik og en iørefaldende sang til sidst bidrager til at gøre MYSTERIET OM HR. LINK til oplagt sommerunderholdning for børn og barnlige sjæle.