HELLIOT

★★★☆☆☆

Det spanske dansekompagni Danza Mobile fra Sevilla specialiserer sig i at skabe rum, hvor kunst og handicapverden kan forenes – ikke ulig Glad Teater i Danmark. Nu gæstespiller Danza Mobile på CPH STAGE med soloforestillingen HELLIOT af Antonio Quiles.

Titlen refererer til fornavnet på forestillingens eneste medvirkende, Helliot Baeza Gonzalez, der vandt en ærefuld pris i sit hjemland for sin indsats i denne forestilling. I en scenografi bestående af et indianertelt omgivet af hvide klipper slår han sig løs med både iver og ildhu.

HELLIOT giver samtidig sin hovedperson mulighed for at vise sin alsidighed. Han lægger ud med danse en art stammedans iført hestehoved og med bjælder omkring anklerne. Senere viser det sig, at han også kan spille xylofon og bruge sin stemme til at skabe særegne lyde og råb. Til Ravels velkendte "Bolero" danser han en passioneret solo, der gør indtryk – også uden røg.

HELLIOT er en kær lille forestilling, der tjener som påmindelse om de talrige muligheder, der ligger i dansen som udtryksform – uanset ens fysiske formåen.

(Michael Søby)