ALADDIN – 3D

★★★★☆☆

Disneys dynamiske animationsklassikere havde flere Oscar-kandidater i kategorien bedste sang, så det virker kun helt naturligt, at også live action-filmen skal krydres med iørefaldende musical-musik.

En ny sang "Speechless" kunne meget vel blive en Oscar-kandidat til næste år, og har tilmed en politisk relevans, der næppe vil komme den til skade.

Den nye version af ALADDIN er en opulent og ødsel sag med et par yndige og handlekraftige hovedpersoner i form af Mena Massoud og Naomi Scott. Dem hepper man gerne på.

Guy Ritchie hører dog ikke til de mest forfinede instruktører i Hollywood, og flere af hans film har faktisk aldrig fået dansk biografdistribution. Det har ALADDIN heldigvis, selvom den desværre fremstår temmelig dunkel og dyster i forhold til den ungdommelige målgruppe.

Will Smith fungerer upåklageligt i rollen som som lampens ånd – også rent sangligt, men Robin Williams indsats i samme udgave vil alligevel ikke fortone sig. Sjovest i hele filmen er Billy Magnussen som bøvet bejler.

ALADDIN er sød og overlæsset underholdning, som et langt stykke af vejen – men ikke hele vejen – indfrier forventningerne.