FÆRRE END 3: LASSE RIMMER SHOW

★★★★☆☆

Lasse Rimmer understreger i sit seneste show, at han hører blandt de kvikke hoveder indenfor dansk stand-up komik. Det kan godt være, at hans ex brokker sig over hans fysik, men publikum kan li’ ham som han er – “gammel gris” (hans egen betegnelse!) eller ej.

Den nye kæreste er i tyverne og Lasse Rimmer adresserer dette følsomme emne med en befriende ligefremhed. Med en lignende umiddelbarhed takler han også den nye kærestes sygdom, der synes at være en vedvarende advarsel om, at livet kan blive kortere end normalt.

Det er med andre ord en mere moden og mindre glat Lasse Rimmer, der står på Folketeatrets Hippodrom-scene denne tidlige aften forud for en omfattende efterårsturné.

Visuelt kunne han godt have brugt noget mere opfindsomt end titlen på det nye show, og han bevæger sig afgjort også mindre både indholdsmæssigt og rent fysisk på scenen end den øvrige elite indenfor stand-up.

Men materialet han arbejder ud fra, er afgjort over gennemsnittet, og når han får strammet sin Luksusfælde-afdeling lidt op, har han et harmonisk og tankevækkende show, der nok skal sprede glæde i provinsen.

(Michael Søby)