UGLYDOLLS

★★★☆☆☆

Legetøj bliver atter engang inspiration for en animationfilm i Kelly Asburys ganske fornøjelige UGLYDOLLS. Historien synes især at være rettet mod stjerneblændede (pige)børn i alderen 5 til 13 – i særdeleshed de såkaldte Beliebers, der forguder Justin Bieber.

UGLYDOLLS handler om at respektere sig selv og andre – og gør godt og grundigt op med diverse skønhedsidealer. Soundtracket er garneret med en række iørefaldende sange, der har potentialet til at danne grundlaget for en ungdomsmusical. Desværre trækker den rigeligt kælne sangstil i den danske version ned.

Undtagelsen er den særdeles velsyngende Malte Ebert, der med en vis selvironi viser, at der er liv i karrieren også efter Gulddrengen. Filmen ‘UglyDolls’ er den første animationsfilm af Robert Rodriguez om legetøjet fra Hasbro, som inkluderer de populære figurer fra videospillet.

På det originale lydspor synges skurkerollen som det selvfede popidol af Nick Jones, der sidste år opnåede en Golden Globe-nominering for sin sang til animationsfilmen om tyren "Ferdinand"

Animationsmæssigt er vi ikke i nærheden af de højder som Toy Story-serien nåede, men trods den kommercielle baggrund hører UGLYDOLLS til et af de Hollywood-produkter, man gerne sender sine børn ind og ser. Fordi dens historie signalerer mere sympatiske værdier end normalt.