POKÉMON DETECTIVE PIKACHU

★★★★☆☆

Kan man mixe et infantilt japansk animationsunivers med amerikansk film noir? En dukkefilm med titlen "The Happytime Murders" forsøgte noget lignende sidste år med tvivlsomt resultat, men POKÈMON DETECTIVE PIKACHU forekommer overraskende vellykket.

Rob Letterman har både skrevet og instrueret og han har fundet en god balance, der vil kunne tilfredsstille både små og store teenagere.

Den lovende unge skuespiller Justice Smith spiller Tim, en ung mand, der forsøger at finde sandheden om hans detektiv-faders død. Det bringer ham i kontakt med faderens assistent Pikachu, kendt, elsket og hadet for sin andel i videospillet Pokémon.

Men denne udgave af Pikachu skal nok blive populær, eftersom selveste Ryan Reynolds lægger stemme til karakteren. Man skal dog ikke vente helt samme vildskab som i Deadpool-serie, men dog noget mere vaks og vovet end mange af Disneys familiefilm.

Kathryn Newton er også en gevinst for filmen som den ihærdige journalist-wannabe, der kan lugte en god historie på lang afstand.

Filmens visuelle effekter fungerer ret godt uden 3D, og selvom historien er lidt tynd i forhold de sædvanligvis mere komplicerede noir-plots, formår denne mere børnevenlige film også at underholde.