LAZZARO DEN LYKKELIGE

★★★★★☆

Der er mere åndelig føde i LAZZARO DEN LYKKELIGE end i samtlige samtlige Avengers-film. Instruktøren Alice Rohrwacher forfalder nemlig aldrig til sjælløs sci-fi, men åbenbarer en fortryllende verden med bund i virkeligheden.

Hendes særlige form for magisk realisme synes inspireret af klassiske værker som "Miraklet i Milano". Ligesom hos Vittorio de Sica mærker man både i hendes gennembrudsfilm "Miraklerne", der vandt den store jurypris i Cannes og i LAZZARO DEN LYKKELIGE, der modtog manuskriptprisen i Cannes, et dybtfølt social engagement, der smitter.

Adriano Tardiolo har et åbent ansigt og den helt rette uskyld til rollen som Lazzaro, et godt menneske i en verden af ulve.

Nicoletta Braschi, der herhjemme primært kendes som Roberto Benignis udkårne i flere sammenhænge, er slet ikke dårlig som beregnende og arrogant grevinde, og Luca Chikovani gør et vis indtryk som den unge udgave af hendes lettere forkvaklede søn.

Vi får også et gensyn med Sergi López ("Harry, en ven i nøden") og Alba Rohrwacher, Alice Rohrwachers ligeså talentfulde søster, gør også en god figur i denne film.

LAZZARO DEN LYKKELIGE ligner ikke andre film på repertoiret i øjeblikket, og netop derfor er der god grund til at værne om den.