AVENGERS: ENDGAME – 3D

★★★☆☆☆

Instruktørbrødrene Joe og Anthony Russo får endelig slået en krølle på Avenger-sagaen, selvom de naturligvis ikke kan dy sig for at plante et frø til endnu en superhelte-serie med en ny spiller i front.

Tre timer er dog i dette tilfælde længe at vente på en afrunding , og især en langstrakt tidsrejse kunne med fordel forkortes. Denne gang er det første og fremmest en alenlang stjernestrøet rolleliste, der lokker, og hvis man troede, at Robert Redford og Michael Douglas havde haft premiere på deres sidste film, tog man fejl.

Robert Downey jr. er den af de medvirkende, der her har mest vægt som skuespiller, hvorimod Chris Evans’ kvaliteter fortrinsvis synes at være arkitektoniske. Brie Larson har til lejligheden fået en uklædelig frisure, der får hende til at se 10 år ældre ud, mens Tom Holland som Peter Parker alias Spider-man aldrig har virket yngre. Chris Pratt og Chris Hemsworth byder på vanen tro på rutineret lune.

Alan Silvestris pompøse musik gør, at vi aldrig får lov til at glemme, hvilket storladent projekt, vi beskurer.

AVENGERS: ENDGAME forekommer dog lidt for kalkuleret til at kunne kaldes for et sci-fi eventyr, men får et fornødent løft mod slutningen til publikums tilfredshed.