HACKER

★★★☆☆☆

Instruktøren og medforfatteren Poul Berg sætter med sin nye film HACKER fokus på et moderne samfundsproblem. Men desværre gør han det på en måde, så filmen HACKER ikke bare tjener som en advarsel men snarere som en idetank og manual til, hvordan man kan snyde samfundet.

Filmens hovedperson, teenageren Benjamin, opfører sig faktisk moralsk forkastelig i hovedparten af filmen uden nogen form for respekt for autoriteter og love. Men han lever tilsyneladende også i en verden, hvor stort set alle opfører sig som skurke – fra hans værge til politiet – i et lidet troværdigt konspirationsunivers. Dog tilgives moderen ret hurtigt, selvom hun har skjult sig fra ham i årevis og nu pludselig påstår, at hun aldrig vil gå fra ham mere.

Rumle Kærså virker nogenlunde naturlig på det hvide lærred, måske næsten for naturlig, så hans replikker bliver til mumleri. Altid seværdige Signe Egholm Olsen gør indtryk som hans ikke alt for sympatiske mor, og Claus Riis Østergaard leverer atter en af disse anløbne chefer, som han er så god til at ramme.

Morten Suurballe må igen trække store veksler på sine dæmoni og Mille Dinesens portræt af værgen Ingrid lander et lidt usikkert sted mellem komik og alvor. Vi får også en typisk underspillet præstation fra Esben Dalgaard, der for alvor har fået gang i film og tv-karrieren siden den semi-dokumentariske "En fremmed flytter ind".

HACKER er en jævnt underholdende men ikke videre overbevisende ungdomsfilm, der burde have håndteret sit emne med større omtanke – den unge målgruppe taget i betragtning.

(Michael Søby)