MARIA DE BUENOS AIRES

★★★★☆☆

Den Jyske Opera byder på noget så usædvanligt som Tango Operita, en forfriskende blanding af sang, dans og skuespil, der dog har meget lidt med opera at gøre. Men det bør nu ikke afholde folk fra at se denne forestilling, der netop har spillet så usædvanligt et sted som Pumpehuset, inden den skal videre på sin landsturné.

Iscenesætteren er Philipp Kochheim, Den Jyske Operas kunstneriske chef, og han har også stået for bearbejdelsen af værket i samarbejde med dirigenten Johanna Motter.

En velsyngende Kurt Ravn spiller hovedrollen som Duende, som tænker tilbage på sit livs kærlighed, der også gestalter sig for ham. Rollen som Duende kræver ægte passion, men bliver i denne omgang lutter patos. Den unge Maria danses nydeligt, men også en smule anonymt af Nicole Luketic.

Så er der unægteligt mere saft og styrke i Yamil Borges’ version af den aldrende Maria. Yamil Borges’ sjælfulde sang blev også en gevinst for forestilling. Også den kønne Markus Schneider bidrager positivt til forestillingen. Ikke blot kan han både synge, danse og sige replikker, men han er også den af de medvirkende, der klarer sig bedst på diverese fremmedsprog.

Philipp Kochheim leger frækt og fordomsfrit med diverse grænser og både tidens, kønnets og alderens grænser nedbryder han bevidst i sin iscenesættelse. Det gør, at MARIA DE BUENOS AIRES virker mere moderne end hun egentlig er.

(Michael Søby)