DARIO CAMPEOTTOS 60 ÅRS JUBILÆUMS-SHOW

★★★★★★

Kulturhuset Viften i Rødovre serverer denne eftermiddag kold italiensk fadøl. For inde i salen venter hele Danmarks Dario, der altid er garant for sydlandsk varme og charme, og hvem har ikke brug for det?

Forældrene stammer da også fra Italien, men Dario Campeotto voksede op i Danmark og har prøvet stort set alt indenfor underholdningsbranchen. Denne eftermiddag øser han generøst af sangeskatten og anekdoterne til fryd for det store publikum i den fyldte sal.

Et lille operettepotpouri slår med det samme fast, at stemmen stadig er kraftfuld og smuk. Vi er trygge fra start, og med Micky Pless som musikalsk sparringspartner bliver der plads til vittigheder både mellem og i løbet af sangene.

Vi får gudskelov en række af de italienske evergreen- fikst mixet på flere sprog – inklusive den uopslidelig "Bella Notte", det musikalske højdepunkt i Disney-klassikeren "Lady og Vagabonden".

Dejlige filmsange fra gennembrudsfilmen "Eventyrrejsen" til "Flyvende farmor" får tårerne frem hos publikum, men så får vi lige en munter og kærlig historie om kollegerne, så balancen altid holdes fuldendt.

Med betragteligt lune beretter Dario om Poul Bundgaard, Dirch Passer og Tommy Seebach, og der bliver også tid til et par eksempler fra den danske sangskat bl.a. "I Danmark er jeg født". Vi får også et par nyere revyviser med på een gangs vittige og rørende tekster af Leif Maibom og Rasmus Krogsgaard.

Publikum kvitterer naturligvis med stående bifald, for vi har sandelig meget at takke Dario Campeotto for. Som sanger og entertainer er han forblevet en ener som enhvert nyt sangtalent og enhver stand-up’er etc. bør studere nøje. Grazie Maestro.

(Michael Søby)