PARTY TIME

★★★☆☆☆

Anden del af Down The Rabbit Holes engelsksprogede Harold Pinter-trilogi udspiller sig i modsætning til første del ikke i House of International Theatres lokaler i den gamle Huset-bygning, men i Litteraturhaus på Nørrebro.

Her bliver vi budt velkommen på højest usædvanligvis, idet at mændene skal indtjekkes med kvindelig værge. Der skal udfyldes nogle vittigt udtænkte skemaer og vi bliver informeret om regler, hvilket for mænd er ensbetydende med, at alle rettigheder annulleres.

Vi guides ovenpå, hvor der foregår kollektive interviews af mændene, hvorefter vi er vidne til et rekruteringsinterview af en kvinde foretaget af en kvinde. Interviewet tager gradvist en drejning, da den interviewedes ankler er synlige, hvilket åbenbart gør hende til sexobjekt for heteroseksuelle mænd.

Med Anna Elijasz og Tove Simonsen i de to roller er det denne del af forestillingen, der fungerer bedst.

Bagefter transporteres vi nedenunder i et kirkelignende rum, hvor mænd og kvinder bænkes overfor hinanden.

Her får Michael Wightons iscenesættelse desværre problemer. For det nydelige hold skuespillere har accenter, der går i alle retninger og ingen af dem synes for alvor at klæde Harold Pinters stringente brug af ord.

Og selvom kønsproblematikken bestemt ikke er blevet mindre aktuel, så virker den underligt gammeldags og firkantet i denne opsætning.
Synd – for selve indpakningen, valget af lokaler og åbningsscenen lovede godt.

(Michael Søby)